Spring naar inhoud

Over Icarius

Het belangrijkste bij de selectie van onze wijnen?

Dat ze identiteit hebben, bij uitstek geschikt zijn voor restaurants, natuurvriendelijk zijn gemaakt en een reële prijsstelling hebben!

Als oprichter van Icarius Wijnen studeer, proef, leer, lees, pluk, ruik ik wijn sinds 1994 – op de binnendienst bij Wijnimport Bart. Ik deed dat ook als trainee bij Giscours, Enate, Muga en Schug. En natuurlijk tijdens de opleiding tot vinoloog en tot Master of Wine in Londen. Dat laatste was leerzaam maar bleek na twee jaar niet te combineren met mijn eigen jonge wijnbedrijf.

In 2001 startte ik met dat eigen bedrijf, Icarius Wijnen. Eerst als agent van Résidence Wijnen, maar in 2005 begon het echte werk! Toen selecteerde én importeerde ik wijnen van zes wijnhuizen die voldoen aan de wensen van mijn klanten. Nog elke dag geniet ik van de stormachtige ontwikkelingen die Icarius Wijnen sindsdien doormaakt. Door te bouwen aan een slagvaardige logistiek blijven de kosten beperkt, en zit de kracht van de onderneming onder de kurk.

Graag nodig ik u uit om de selectie van vandaag te bekijken én te (laten) drinken,

Freerk de Boer

Dit kunt u verwachten als u zaken doet met Icarius …

Marktkennis
Zeventien jaar ervaring in wijn en horeca maakt van ons een specialist met veel marktkennis. Wijn verkopen aan tafel is en blijft een – avontuurlijk vak. Icarius helpt u om zin en onzin te onderscheiden. Voor welke wijn wil een (restaurant)gast betalen? Wat vindt hij/zij leuk, lekker en wat oninteressante poeha?

Verteerbaar, authentieke en betaalbare wijnen
Nieuwe wijnlanden deden op indrukwekkende wijze hun intrede en ook de ouwe trouwe Europese reuzen bewegen meer dan ooit. Icarius volgt de ontwikkelingen met liefde op de voet en weet zo overal wijnen passende wijnen te vinden. Passend wil zeggen, dat ze altijd verteerbaar, authentiek en betaalbaar zijn.

Veel aandacht voor wijneducatie
Wijnverkoop aan tafel, daar draait het bij u om. Hiervoor is kennis nodig. Die lijkt complex maar middels de cursussen van Icarius groeit wijnkennis en -visie snel. Dat geeft vertrouwen en dat vertaalt zich in meer omzet. Al jaren biedt Icarius Wijnen daarom verschillende trainingen. In de oceaan van wijnen is het wel degelijk mogelijk om koers te houden.

Wijn-spijsavonden
Wilt u eens uw gasten nog meer laten genieten van wijn? Dan helpt Icarius Wijnen u graag bij de organisatie en uitvoering van wijn-spijsavonden.

Een betrouwbare partner
Als u zaken doet met Icarius, dan weet u zeker dat u een solide partner heeft met eerlijke wijnen.

Advertenties
3 reacties leave one →
  1. december 13, 2010 10:07 am

    Beste icarius wijnen/ Freerk de Boer,

    Al heel wat jaren inmiddels ben jij onze trouwe wijnleverancier.
    Erg blij zijn we ook met je positieve ideeen betreffende ons restaurant, het wijnsysteem is inmiddels een groot succes!
    We hopen op nog vele jaren van samenwerking.
    Jij nog veel succes met Icarius Wijnen.

    Groeten Jose de With, Restaurant Het Spijshuys, Boornbergum

  2. januari 18, 2011 12:08 pm

    Freerk,

    2011…een nieuw begin met een mooie site!

    Harro & Anouk
    Cuisinerie Mensinge, Roden

  3. mei 17, 2011 12:16 pm

    Al 7 jaar lang onze wijnleverancier. De samenwerking is erg prettig, waarvoor onze dank.
    Keep up the good work!
    Groeten Marcel en Kim, Hotel Restaurant Lunia, Oldeberkoop

Laat een reactie achter op Anouk Folkerts Reactie annuleren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: